KORREKT REDOVISNING

KORREKT FOR YOU

Vi har varit verksamma i Uppsala sedan 2016 som enskild firma men ombildades till aktiebolag 2020.

Från och med september 2021 finns vi i Östra Salabacke (Fyrislundsgatan / Gröna Gatan) med bra kommunikation och parkeringsmöjligheter.

KORREKT REDOVISNING

KORREKT FOR YOU

Alla kan inte vara proffs på allt, så istället för att kämpa och slita timme efter timme, låt oss sköta ditt företags redovisning på allra bästa vis. På det sättet kan du spendera din värdefulla tid på annat och slippa oroa dig om allt blir rätt och skickas in i tid.

Vi på Korrekt Redovisning Uppsala AB är utbildade proffs, vi hjälper dig med allt du behöver.

VÅRA TJÄNSTER

LÖPANDE BOKFÖRING

_______

Vi erbjuder dig och ditt företag kvalitativa redovisningstjänster, bokslut och deklarationer. Vi anpassar varje uppdrag efter just dina behov & önskemål, fast eller löpande kostnad.

LÖNER

_______

Tycker du att löner är komplicerade eller kanske helt enkelt tråkiga att göra men roliga att få på kontot den 25:de varje månad?

Då har vi lösningen för dig och ditt företag.

STARTA EGET

_______

Har du en dröm att starta ett eget företag och är osäker hur det går till, då hjälper vi dig med det som behövs för att förverkliga drömmen?

EN EGEN EKONOM

_______

Vill ni ha er redovisning på plats hos er?

Då har vi även den lösningen genom att vi kommer till er. Vi har inga krav på hur stort behovet ....

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

______

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Löpande bokföring innebär att du bokför samtliga affärshändelser i kronologisk ordning.

Samtliga händelser innebär alla försäljningar, kostnader och inbetalningar /utbetalningar i verksamheten.

Till dessa ska det även finnas underlag, med andra ord en verifiering att händelsen har ägt rum. Verifieringen kallas en verifikation.

Som arbetsgivare ska du alltid deklarera arbetsgivaravgifter och avdragen skatt i månaden efter den då du betalat ut lönen. Det betyder att om du betalat ut lön i januari ska denna vara redovisad och inlämnad i arbetsgivardeklarationen den 12: de februari.

Datum för inlämning kan dock variera beroende på vilken dag 12: de infaller då man inte lämnar in den på helger. Så infaller det en lördag eller söndag så lämnas den in efter helgen, aldrig innan.

Företag som är momsregistrerade ska deklarera moms i en momsdeklaration. När du ska deklarera beror på hur du är registrerad. Du kan vara registrerad för att lämna momsen en gång per år, varje kvartal eller varje månad. Den som lämnar en gång per månad så ska vara inlämnad den 12:de varje månad samtidigt som arbetsgivardeklarationen även om det inte finns någon moms att deklarera.

Har företaget moms att betala? Då ska den vara betald senast samma dag som företaget ska ha lämnat in momsdeklarationen.

Räkenskapsår är de 12 månader som en juridisk persons (företag) räkenskap gäller för. Räkenskapsåret kan, men måste inte, sammanfalla med verksamhetsåret. Ofta används det vanliga kalenderåret, 1 januari till 31 december som räkenskapsår, men det finns också så kallat brutet räkenskapsår som börjar den 1:e i vilken månad som helst och avslutas 12 månader senare.

Likviditetsbudgeten visar om dina pengar (likvida medel, pengar på kontot) kommer att räcka för att täcka månadens utgifter. Även om du har gjort en budget och förväntas gå med vinst, så kan det under årets gång komma tillfällen då utgifterna är större än vad du har möjlighet att betala.

En budget är en planering över kommande intäkter och kostnader. Många företag använder sig av en budget för att få tydlig bild över företagets ekonomi och därigenom kunna planera verksamheten.

För beskattningsåret 2021 får ROT- avdraget uppgå till 50 000kr sammanlagt per person och år och RUT-avdraget 75 000 kr per person och år.

LÅT OSS ARBETA TILLSAMMANS

______

 

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation: 0760 39 40 70